Khamis, 2 Jun 2016

Kisah SERAM Apartment Perdana Blok 4

Alkisah laa aku baru habis SPM.... Dengan mendapat result SPM yg xberapa nak baik tuu aku dengan saudara aku Step,Cat and anak buah aku Darrel apply laaa nak masok PTPL kat Shah Alam... Nak dijadikan cerita kiteorg pun dpt lerr tawaran ke Shah Alam,katanya nak try hidup berdikari laaa di tmpt org... Nahh ambik ko... So kiteorg pun cari laa rumah sewa yang berdekatan dengan PTPL Shah Alam... Tumpuan kiteorg berempat is Seksyen 13 laa sebab ada giant supermarket... So pilihan kiteorg Pangsapuri Perdana di Seksyen 13... Katanya senang laa kalau nak beli brg... Sblh sblh jew.. Bila smpai kat Pangsapuri tuu, kite tanya laa ada dok rumah utk disewa... Ada laa sorang "gegurl" berambut pendek nie ckp ada 1 rumah sewa kat blok 4... Rumah tuu cantik... So kiteorg pun pi laaa tgk..kiteorg pun follow pompuan tuu pi Blok 4, naik lif tingkat atas skali.. Rasanya tingkat 4 kot laa,lupa daa..yg bestnye Blok 4 ada gerai kat bawah tuu,ada mini market,cyber and tmpt mkn juga..so happy laa tadi kononnya... Bila dh smpai tingkat atas skali,tgk kat belah kiri banyak rumah terbiar..rasanya ada 2 rumah terbiar xda org dok situ..hujung ada juga rumah family,jiran kiteorg ada student uitm.. Jeng jeng jeng.. No rumah yg kiteorg nak tgk tuu is 516....so kite pon masok laa rumah tuu, WOW,mmg cantik walaupun only ada canbinet dapur and yg lain xdok.. Dengan lampu ruang tamu kaler kuning tuu,rumah tuu nampak cantik.. Ada 2 bilik je, 1 bilik dkt dgn pintu masuk lepastu sblh bilik dpn tuu toilet then baru laa dapur and ruang tamu.. Sblh ruang tamu pulak masteroom yg ada toilet kecik... Lepas bincang punya bincang..dia ckp sewa rumah tuu RM1500..!!!! Dia nak deposit 2 bulan lg... Tanpa berfikir panjang coz parent kiteorg pun nak balik cpt sbb banyak lg benda nak settle.. So kiteorg pun confirm laa nak sewa rumah tuu... So kiteorg pi laa office kat bawah blok tuu pi bayar semua.. Lepas dpt kunci,kiteorg semua p shopping laa keperluan kat giant sblh tuu.. Senang kan dkt je..dok sibuk beli tilam sorang satu lg,beli bantal pinggan mangkuk semua laa... Then bila dah settle semua kite pun balik rumah tuu and say good bye to our parents... Siap nanggis lagi taw maklum laa first time berjauhan dgn family masing2... So tinggallah kami berempat di Blok 4 rumah 516 tuu...nak dipanjangkan cte pulak, esoknya kiteorg daftar laa pi ptpl shah alam..orientasi kat ptpl...1 minggu juga laa... dlm 1 minggu tuu ada laa kenal beberapa org kawan...yg dari sabah pun ada,dari ampang ada.. And mcm2 negeri laa... Tuu citer luar rumah.. Cte dlm rumah pulak,first week kat rumah tuu xdok feeling apa2 lg.. Tp si cousin aku Step,dia dok bermimpi minggu pertama tuu.. Dlm mimpi dia, dia nampak "satu family 4 org terdiri dari bapak mak and anak dara 2 org" dok perhati kiteorg tido di bilik masteroom tuu... Maksudnya dlm mimpi step tuu dia nampak "benda tu" tgk kiteorg... Erkkkkk walaupun xkcau lg just masuk mimpi tp seram juga kot... Step cte kat kiteorg bertiga si bapak tuu berdiri kat dlm toilet masteroom dimana anak buah aku yg tido tepi tandas tuu.. Si emak pulak aku lupa kat mana.. Anak dara sorang dok perhati kat pintu masuk bilik masteroom tuu and bila buka pintu tuu je situ laa tmpt tido aku.. Omg...!!!! And satu lg anak dia berdiri kat tingkap sblh tilam aku pulak tuu... Damn...!! Hahaha... Alaaa masa tuh umo baru 18tahun so masih xnak fikir sgt... Mmg takot tp xnak takotkan diri laa so anggap laa mimpi tuu mainan tido jew.. Habis minggu pertama.. Masok pulak minggu ke2... Si Cat pulak yg bermimpi benda yg sama... 4 beranak perhati kiteorg tido... Asal pulak mimpi boleh sama sebijik sejibikkk 2 minggu berturut-turut... Lepas cat cte mimpi dia tuu. Aku mula rasa seram sejuk juga laa... Nak dijadikan cte... Lepas 2 minggu dok situ start benda tuu kacau and tunjukkan diri... 😱😱😱😱 masok minggu ke3.. Aku mlm tu dok sorang2 kat rumah sbb dok sibuk online guna broadband main game IMVU..si anak buah Darrel pulak pergi lepak dgn kawan2 dia di kedai mamak dpn stadium melawati pulak.. And Cat dgn Step pi bawah blok sbb nak online kat cyber... Masa aku syok2 online chatting,skali terdengar laa ketukan pintu utama.. Dengan cpt aku pi buka pintu ingatkan dorang step and cat dah balik online.. Buka pintu skali xnampak sesiapa pun.. Terus masa tuu bulu roma aku tiba2 meremang xtau kenapa.. Then aku wat dunno jew laa.. Masuk lg bilik masteroom sambung lg online.. Xlama lepas tuu tiba2 pintu bilik masteroom pulak yg diketuk... Bunyi tuu mmg kuat.. Mmg dpn mata aku bunyi tu.. Aku pelik laa siapa yg ada kat rumah.. Sedangkan aku sorang je ada kat rumah malam tuu... Aku pun still juga wat dunno sedangkan dlm hati hanya tuhan yg tahu... Lepas tuu aku smbung lg online, tiba2 kat telinga aku mcm dgr bunyi org bernafas.. Betul2 kat tepi telinga aku... Aku dah berpeluh masa tuu ketakutkan.. Calling dorang step and cat suh balik.. Aku nak kuar rumah tp kunci xdok pulak sbb semua dorang bawa dgn grill berkunci.. Aku terkunci kat rumah sorang2.. Aku rasa nak panjat jew and jerit kat jiran sblh sbb takot sgt... Xlama lepas tuu step and cat pun balik then aku cte kat dorang berdua.. Si anak buah pulak tiap2 hari balik subuh2... So mmg tinggal kiteorg bertiga je.. Selepas minggu ketiga, kiteorg ajak laa kawan2 ptpl dtg tido kat rumah beramai2... Rasanya lebih 10 org kiteorg...campur laki pompuan.. Yg lelaki dok tido kat ruang tamu.. Kiteorg pompuan tido kat bilik masteroom.. Kisah pertama, minggu ketiga benda tuu dah start kacau and berani sentuh.. Ko ngase???     Mlm tuu aku dok main2 hp, tilam cat sblh tilam aku.. Cat mlm tu tido awal pening kepala katanya.. Si kawan lg satu Aleng namanya dok sibuk main laptop kat hujung tilam cat.. Yg lain sibuk layan fon masing2 laa.. Tiba2 cat tersepak laptop yg bawah kakinya tuu.. Kiteorg yg lain terkejut.. Dah kenapa cat sepak laptop si Aleng tuu sbb dia kan tido so kiteorg ingat dia mengigau ke.. Then dia terbangun dia tanya kiteorg.. Kenapa korang geletek kaki aku???? Erkkkk kiteorg semua blur and saling berpandangan.. Siapa pulak yg geletek kaki Cat...si Aleng yg dibawah kaki dia pun langsung x sentuh Cat sbb sibuk online... Lepas tuu kiteorg gegurl dah mula takot.. Then Cat pun buat demo camana benda tuu geletek kaki dia..ada ke dia demo kat kaki aku. Apa lagi,aku teros nanggis sbb ketakutkan.. Takot benda tuu kacau lg... Then dorang dok marah2 aku, jangan nanggis jangan nanggis nnti benda tuu kacau dorang pesan kat aku.. Aku pun slow slow tenangkan diri... Then situasi kat kawan2 lelaki kat luar pulak, nama dia Am, dia ternampak satu perempuan pakai baju putih masuk bilik baju kiteorg iaitu bilik yg sblh pintu masuk tuu... Dia ingatkan tuu Step... So dia wat dunno je laa.. Smpai laa pagi tuu dia tanya Step.. Ko wat pe pagi2 pi masuk bilik tuu dia ckp?? Step pelik laa... Sejak bila dia masuk bilik baju tuu.. And mlm tuu step pakai baju merah.. Dia nampak perempuan pakai baju putih... Jeng jeng jeng.. Siapakah itu??  Lepas kejadian benda tu dah mula berani nak sentuh bagai... Kiteorg mlm2 selalu lepak kat kedai mamak tepi swimming pool tu smpai ke pagi sbb takot nak dok rumah tuu... Mmg seram dia lain mcm... Kalau nak balik rumah tuh pun kiteorg akan beramai2 pi masuk rumah tuu sbb kalau sorang2 takot... Terima kasih laa kat kawan2 kiteorg dulu sbb sudi temankan kite berempat tido kat rumah berhantu tu.. Pagi tuh aku pi kedai bawah blok 4 tuu pi beli air dgn ais batu.. Skali masa nak naik lif baru aku perasan ada no 516 dlm lif blok tuu.. Merata -rata no rumah kiteorg org conteng kat lif tuu.. Aku pun xtau kenapa??? Then bila nak masuk rumah kiteorg aku ternampak lg kat dinding org conteng kat dinding no 516...?? Kenapa dgn no 516 tuu agaknya...?? Mesti ada sesuatu yg berlaku kat rumah kiteorg...aku pun tertanya tanya gak...Xsmpai sebulan dok rumah tuu.. Aku step and Cat dpt tawaran masok UNISEL.. So kiteorg ambik keputusan nak pindah laa ke UNISEL.. Tp si anak buah tetap study di ptpl.. Kiteorg pun jumpa laa dgn pompuan yg suggest rumah tuu kat kiteorg dulu.. And kite marah kat pompuan tuu kenapa dia tipu kiteorg.. Lepas tu baru semua terbongkar.. Dia cte kat kiteorg rumah tuu last org dok 2 tahun lepas.. Masa tuu 2010..so last org dok 2008... Sorang student xsmpai seminggu dah keluar dari rumah tuu... Owner   rumah tuu berbangsa india.. So maksudnya 4 beranak yg di dlm mimpi Step and Cat tuu berbangsa india... Haihhh.. Kenapa laa xbgtau awal2 rumah tuu mmg berhantu... Lepas tu kiteorg minta balik deposit rumah.. Cina tuu xnak bagi... WTF...!!!! Mmg benggang giler laa dgn management dorang tuu.. Penipu besooo...!!!! Kuang ajoo lg tuu... Kalau ada apa2 terjadi mmg aku saman dorang tuu... Lepas tuu kite pun blah dari rumah tuu... Smpai skrg 2016 aku masih lg ingat kisah2 dlm rumah tuu... 
Sehingga laa aku masuk UNISEL tinggal kat asrama.. Xpasal2 kat dpn blok aku ternampak lg no 516 tuu... So pelik and so seram... Harap2 xde laa org lain yg tertipu and sewarumah tuu lg.. Nnti menyesal korang kalau menyewa kat situ...  

P/s: selidik betul2 rumah yg korang nak sewa atau nak beli sblum terkena mcm kiteorg.. Tu pengajaran wat kiteorg... Hurmmmmm... 

Tiada ulasan:

♥ Copyright © 2012 reserved to WeeNa. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa